Apelsin- och fänkålssida

Apelsin- och fänkålssida

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
150 min
6 personer
Rejäl vintermat med den fina kombon apelsin och fänkål.
Fler recept på:
Långkok, Ugnsbaka , Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 2 kg fläsksida med ben och svål
    2. 2 msk lätt mortlat fänkålsfrö
    3. 3 st ekologiska apelsiner (rivet skal)
    4. 2 tsk salt
    5. 2 tsk rosépeppar
    6. 1 tsk nymald svartpeppar
    7. olivolja
    8. 2 st fänkålsstånd
    9. flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Skär ett rutmönster i svålen. Blanda mortlat fänkålsfrö, apelsinskal, salt, rosépeppar och svartpeppar. Smörj in köttet med olivolja. Klappa in köttbiten med kryddblandningen. Lägg köttet i en ugnsform

    2. 2.

      Skär apelsinerna i klyftor och lägg runt om. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och klyfta fänkålen och lägg det i formen med apelsinklyftorna. Droppa över lite olja och strö på lite flingsalt och svartpeppar. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i cirka två timmar tills innertemperaturen är 65°

    3. 3.

      Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det. Salta lite på snittytorna och låt var och en klämma apelsinklyftorna över köttet.

Fler recept på:
Långkok, Ugnsbaka , Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?