Apelsin- och chokladkaka

Apelsin- och chokladkaka

Av:
90 min
1 stor eller ca 30 små.
Annons

Ingredienser

    1. 2 apelsiner, rivet skal
    2. ½ dl apelsinlikör
    3. ½ dl pressad apelsinsaft
    4. 100 g smör
    5. 200 g mörk blockchoklad
    6. 4 st ägg
    7. 2 dl strösocker
    8. 1 tsk vaniljsocker
    9. 1 dl vetemjöl
    10. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Riv eller raspa med zetstjärn, skal av apelsinerna och blanda det med likör och apelsinsaft i en kastrull.

    2. 2.

      Låt det koka sakta tills ca 2 msk återstår. Låt svalna.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    4. 4.

      Smält smör i en kastrull och ta den av värmen. Låt chokladen smälta i smöret.

    5. 5.

      Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

    6. 6.

      Blanda ner apelsinblandningen, smör- och chokladblandningen samt vetemjöl.

    7. 7.

      Fördela smeten i små smorda och bröade formar eller i en stor ca 1,5 liter.

    8. 8.

      Grädda i nedre delen av ugnen, små kakor ca 20 minuter och den stora ca 55 minuter.

    9. 9.

      Låt svalna i formen.

    10. 10.

      Sikta över florsocker, gärna i roliga mönster.

Är innehållet i detta recept olämpligt?