Antipasto med fetaostflan

Antipasto med fetaostflan

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Frasigt smördegsflan med ost och fikon serveras med plockiga tillbehör.
Fler recept på:
Picknickmat, Bröllop, Tomater, Vitlök, Basilika, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Fetaostflan

    1. 1 st smördegsrulle
    2. 185 g tomatpesto
    3. 3 st färska fikon
    4. 200 g feta- eller getost
    5. färsk basilika
  2. Antipasto - plockmat

    1. 100 g inlagda vitlöksklyftor
    2. 300 g chorizo, skivad och stekt
    3. 100 g inlagda grillade paprikor eller soltorkade tomater
    4. 100 g salami i tunna skivor
    5. gräddfil
    6. majschips

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ut smördegen med bakplåtspapperet på en plåt. Stick några hål med en gaffel. Vik upp kanten och tryck till den med små lätta veck med skaftet på en sked, så håller den formen bättre under gräddningen.

    2. 2.

      Häll av ev olja från peston och bred ut peston på smördegen.

    3. 3.

      Skiva fikonen och lägg dem på flanet.

    4. 4.

      Skär osten i bitar, eller smula den, över flanet. Grädda i 225° ca 15–20 min. Garnera med färsk basilika. Skär i bitar och servera med plockmaten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?