Ansjovisrulle med parmesan

Ansjovisrulle med parmesan

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
5 portioner
Ostgratinerad ansjovisrulle med parmesan, lätt att förbereda och bara sätta in i ugnen.
Fler recept på:
Budgetmat, Basilika
Annons

Ingredienser

  1. Pannkaka

    1. 4 st ägg
    2. 6 dl mjölk
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 1/2 tsk salt
  2. Fyllning

    1. 2 st gula lökar
    2. 1 msk smör
    3. 1 msk dijonsenap eller annan stark senap
    4. 125 g ansjovisfiléer
    5. 1 dl hackad persilja
    6. färsk basilika
    7. 3 dl riven parmesan eller annan smakrik ost (200 g)
    8. 1 dl riven valfri ost till gratinering

Gör så här

    1. 1.

      Klä en långpanna, 30x40 cm, med väl smord aluminiumfolie.

    2. 2.

      Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och salt. Häll det i långpannan. Grädda i 250°, 10–15 min. Låt pannkakan svalna innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper.

    3. 3.

      Strimla och stek löken mjuk i smör. Bred senapen på pannkakan och lägg på lök, delade ansjovisfiléer, hackad persilja, basilikablad utan stjälkarna och osten. Rulla ihop så att det blir en lång rulltårta. Lägg den på en plåt och strö över osten. (Hit kan rätten förberedas och gratineras vid servering.)

    4. 4.

      Gratinera 250° ca 7–8 min. Servera ansjovisrullen med en blandad grönsallad.

Fler recept på:
Budgetmat, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?