Ansjovisrulle

Ansjovisrulle

Av:
5 port
Annons

Ingredienser

  1. Rulle:

    1. 50 gram Milda
    2. 1 dl Vetemjöl
    3. 4 dl Mjölk
    4. 1 dl Vispgrädde
    5. 2 msk Ansjovisspad
    6. 3 st Äggulor
    7. 0.5 tsk Bakpulver
    8. 3 st Äggvitor
  2. Fyllning:

    1. 2 msk Milda
    2. 3 st Gul lök (hackad)
    3. 1 burk (125 gram) Ansjovis (hackad)
    4. 50 gram Riven ost
    5. 1 dl Persilja (hackad)

Gör så här

    1. 1.

      Smält Milda i en kastrull, rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka såsen, som blir ganska tjock, någon minut.

    2. 2.

      Tillsätt ansjovisspad, äggulor och bakpulver. Låt smeten svalna.

    3. 3.

      Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.

    4. 4.

      Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper ordentligt och lägg det i en långpanna. Bred ut smeten på pappret och grädda i 225 grader i ca 20 min.

    5. 5.

      Stjälp upp kakan på ett smort smörpapper eller smord plåt. Ta bort smörpappret som kakan gräddats på.

    6. 6.

      Fräs lök i en stekpanna tills den blir mjukt. Blanda i ansjovis. Bred lökmassan över kakan och strö över persilja och hälften av osten. Rulla ihop kakan till en rulle från kortsidan.

    7. 7.

      Strö över resten av osten och gratinera i 275 graderi 6-8min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?