Anklevermousse på fruktbröd med aprikosmarmelad

Anklevermousse på fruktbröd med aprikosmarmelad

40 min
12 stycken
Bjud på latlagade, men ack så lyxiga och välsmakande, kanapéer med krämig mousse på anklever och hemlagad aprikosmarmelad.
Fler recept på:
Bröllop, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

  1. Aprikosmarmelad

    1. 200 g torkade aprikoser
    2. 2 cm röd chilifrukt - urkärnad och finhackad
    3. vatten
    4. 0.5 st citron - zest och saft
    5. 4 dl syltsocker
  2. Kanapéer

    1. fruktbröd
    2. anklevermousse
    3. aprikosmarmelad
    4. smörgåskrasse

Gör så här

    1. 1.

      Aprikosmarmelad: Låt aprikoserna ligga i vatten över natten. Vattnet ska precis täcka aprikoserna. Häll sedan bort vattnet och lägg dem i en mixer och pressa i citronen. Tillsätt citronskal och chili. Koka upp detta med 2 dl vatten och syltsocker och låt sjuda i cirka 20 minuter. Häll upp i syltburkar.

    2. 2.

      Kanapéer: Skiva fruktbrödet i 3x3 cm stora bitar. Bred smör på ena sidan och stek i panna till fin färg. Skiva upp anklevermoussen i 1/2 cm tjocka skivor och fördela dem på fruktbrödet. Toppa med aprikosmarmelad och lite klippt smörgåskrasse.

Tips från kocken

Vill man vara riktigt ambitiös så bakar man sitt eget fruktbröd samt gör egen anklevermousse. Om inte, så duger det alldeles utmärkt att köpa ett gott fruktbröd hos en bra bagare. Anklevermousse eller -terrin finns i välsorterade saluhallar.
Fler recept på:
Bröllop, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?