Ankbröst med karamelliserade frukter

Ankbröst med karamelliserade frukter

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 personer
Perfekt varmrätt till nyår - ankbröst med karamelliserade frukter och morotssufflé.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Potatis, Morot, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 500 g ankbröst
    2. salt, peppar
    3. 2 msk rapsolja
    4. 1 msk smör
    5. 1 dl hönsbuljong
    6. 1 msk portvin
    7. 400 g vindruvor, gärna röda och gröna
    8. 4 färska fikon
    9. 2 msk flytande honung
    10. 1 msk balsamvinäger
  1. Morotssufflé

    1. 400 g morötter
    2. 300 g mjölig potatis
    3. 200 g chèvre färskost
    4. 1 1/2 dl crème fraiche
    5. 4 ägg
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Morotssufflé: Skala och tärna morötter och potatis, koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter tills de mjuknat. Häll av vattnet och låt kallna. Mixa med crème fraiche och färskosten. Salta och peppra.

    3. 3.

      Dela äggen i vitor och gulor, rör ner gulorna i purén. Vispa vitorna till ett fast skum och rör försiktigt ner dem. Fördela i fyra smorda portionsformar, fyll dem till ca 3/4. Ställ in dem i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg och rest sig.

    4. 4.

      Dela ankbrösten på längden. Salta och peppra ankbrösten och stek i stekpanna, tillsätt buljongen mot slutet tillsammans med portvin.

    5. 5.

      Dela fikon och vindruvor mitt itu och värm dem i en kastrull med honung några minuter så att de karamelliseras. Rör ner balsamvinäger.

    6. 6.

      Servera ankbrösten med morotssufflé och frukterna.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Potatis, Morot, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?