Sätt ugnen på 175 grader.
Morotssufflé: Skala och tärna morötter och potatis, koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter tills de mjuknat. Häll av vattnet och låt kallna. Mixa med crème fraiche och färskosten. Salta och peppra.
Dela äggen i vitor och gulor, rör ner gulorna i purén. Vispa vitorna till ett fast skum och rör försiktigt ner dem. Fördela i fyra smorda portionsformar, fyll dem till ca 3/4. Ställ in dem i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg och rest sig.
Dela ankbrösten på längden. Salta och peppra ankbrösten och stek i stekpanna, tillsätt buljongen mot slutet tillsammans med portvin.
Dela fikon och vindruvor mitt itu och värm dem i en kastrull med honung några minuter så att de karamelliseras. Rör ner balsamvinäger.
Servera ankbrösten med morotssufflé och frukterna.