Anglosaxisk kimchikorv

Kay

Anglosaxisk kimchikorv

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 kg fläskfärs
    2. 150 g kimchisås
    3. 1-2 msk sesamolja
    4. 2 msk ingefärspulver
    5. 3-5 st vitlöksklyftor
    6. 2 dl rostade sesamfrön
    7. 50 g kochujang (koreansk chilipasta)
    8. 3 dl ströbröd
    9. 0,5 dl vatten
    10. salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda 2 kg fläskfärs med 150 gram färdig kimchisås (finns i asiatiska butiker, t ex Japanska Torget, Tegnérgatan 6, Stockholm), 1-2 msk sesamolja, 2 msk ingefärspulver, några vitlöksklyftor, 2 dl rostade sesamfrön och 50 gram kochujang (koreansk chilipasta) för mer fermenterad tyngd och färg. Och så 3 dl ströbröd och 0,5 dl vatten. Salta efter smak. Bara att blanda ihop och börja stoppa fjälster.

    2. 2.

      Tips: En korvbutik kan inte använda vilka färska örter och grönsaker som helst av hållbarhetsskäl, men hemma kan du också prova med äkta kimchi, hackad i fläskfärs och piffa upp med färsk ingefära, rostade sesamfrön och sesamolja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?