Änglakaka med passionsfrukt & mango

Änglakaka med passionsfrukt & mango

Av: / Foto: Ralph Månsson
80 min
10 bitar
Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen.
Fler recept på:
Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 10 st äggvitor, drygt 3 dl
    3. 1 tsk saft från citron
    4. 3½ dl strösocker
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 1 nypa salt
    7. 2½ dl vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 3 dl vispgrädde
    2. ½ msk marsánpulver
    3. 1 st passionsfrukt
  2. Topping

    1. 4 dl vispgrädde
    2. 1 st mango
    3. färska bär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.

    2. 2.

      Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng.

    3. 3.

      Sikta i mjölet och vänd ner det. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Kolla med sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna i formen.

    4. 4.

      Fyllning: Vispa grädden med marsanpulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ner det i krämen.

    5. 5.

      Stjälp upp kakan. Dela den i två bottnar och bred fyllningen mellan dem.

    6. 6.

      Topping: Vispa grädden och bred ut ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med dem ovanpå kakan tillsammans med färska bär, till exempel hallon eller vinbär.

Fler recept på:
Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?