Ångad färsk lök med murklor i grädde och Wallenbergare

Ångad färsk lök med murklor i grädde och Wallenbergare

Av:
45 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 8 st färsklökar
    2. 150 g toppmurklor, blötlagda
    3. 2 st scharlottenlökar
    4. 1 msk vetemjöl
    5. 4 dl grädde
    6. 2 tsk dijonsenap
    7. salt
    8. peppar
  1. Wallenbergarna:

    1. 400 g mager kalvfärs, finmalen
    2. 4 st äggulor
    3. 5 dl vispgrädde
    4. 150 g rivet färskt vitt bröd
    5. 2 msk smör
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Mixa färsen slät med äggulorna, salt och peppar. Fyll sedan på med grädde lite i taget tills du får en jämn smet.

    2. 2.

      Forma till fyra biffar, panera i rivet bröd och stek i smör.

    3. 3.

      Ansa färsklöken, skär av, strimla och lägg undan det gröna.

    4. 4.

      Ånga det vita på lökarna precis mjuka.

    5. 5.

      Finhacka scharlottenlökarna.

    6. 6.

      Fräs hacket i smör med murklorna, pudra på mjölet, häll i grädden och dijonsenapen. Rör om och smaka av med salt och peppar. Blanda i det gröna av löken.

    7. 7.

      Servera med Wallenbergarna och de ångkokta lökarna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?