Anettes laxmousse

Anettes laxmousse

Av:
Annons

Ingredienser

  1. 400 g laxfilé

    1. 8 dl vatten
    2. 2 tsk salt
    3. 500 g räkor
    4. 2,5 dl mellangrädde
    5. 2 dl creme fraiche
    6. 1 dl majonnäs
    7. 1 tsk italiensk salladskrydda
    8. 2 msk fransk senap
    9. 0,75 dl chilisås
    10. 1 dl hackad purjolök
    11. 1 dl hackad dill
    12. 1 tsk tsk salt
    13. 1 krm cayennepeppar
    14. 8 st gelatinblad
    15. 0,5 citron
  2. garnering

    1. sallad, citron, dill, räkor

Gör så här

    1. 1.

      Koka lax i saltat vatten ca 10 min. Skala räkorna. Hacka hälften grovt. Spara resten till garnering. Dela laxköttet i bitar. Vispa grädden. Blanda med lax, räkor, creme fraiche, majonnäs, salladskrydda, senap, chilisås, purjo, dill, salt och peppar. Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Pressa citronen. Låt gelatinet smälta i citronsaften på svag värme. Rör ner det i laxsmeten och häll upp i en sockerkaksform eller i portionsskålar. Låt stå kallt någon timme. Stjälp upp och garnera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?