Andbröst med vilt- och äppelsky

Andbröst med vilt- och äppelsky

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
30 min
4 portioner
Lyxigt gott med en härlig äppelsky till.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 4 st andbröst
    2. salt och peppar
    3. färsk timjan
  1. Sky

    1. 2 st schalottenlökar
    2. 2 st äpplen
    3. 1 msk smör
    4. 2 dl vatten
    5. 1 msk viltfond
    6. 1 dl sherry
    7. salt och peppar
    8. 1/2 msk maizena

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 140°.

    2. 2.

      Snitta andbrösten och bryn på medelhög värme i en torr panna. Ta upp, krydda med salt och peppar när fågeln har fin färg på båda sidor.

    3. 3.

      Sätt in i ugnen cirka 10 minuter tills innertemperaturen är 58°.

    4. 4.

      Skala och hacka schalottenlöken och ett äpple, fräs i smör i en kastrull.

    5. 5.

      Häll i vattnet, fond och sherry. Låt koka ihop. Späd med mer vatten om det behövs. Sila.

    6. 6.

      Red eventuellt av skyn med 1/2 msk maizena utrörd i vatten. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Skala det sista äpplet, tärna fint och lägg i skyn precis innan servering.

Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?