Ananaskaka med kokos

Ananaskaka med kokos

Av: / Foto: Annika Broman, Ralph Månsson, Bulls
40 min
25 bitar
Saftig kaka som är godast att äta samma dag.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör, mjukt Ⓛ
    2. 3 dl strösocker
    3. 3 ägg
    4. 4 dl vetemjöl
    5. ½ dl potatismjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 1 burk krossad ananas, ca 430 g
  1. Glasyr

    1. 2 dl florsocker
    2. 1½ msk ananasspad eller apelsinjuice
    3. 1 dl kokos

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x30 cm.

    2. 2.

      Vispa ihop smör och socker. Rör i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll av och spara ananasspadet. Blanda i ananaskrosset och häll smeten i långpannan.

    3. 3.

      Grädda kakan mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.

    4. 4.

      Glasyr: Rör ihop florsocker och ananasjuice och bred ut över kakan. Strö över kokos, låt svalna helt och skär sedan upp kakan i bitar.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?