Ananas- och quinoasallad med kokosdressing

Ananas- och quinoasallad med kokosdressing

Av: / Foto: Stephanie Bjelkestam
15 min
4 personer
Exotiska smaker som ananas, kokos, lime och ingefära möts i denna enkla sallad, som även är god att servera till en bit vit fisk eller grillad kyckling.
Fler recept på:
Bönor, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl quinoa
    2. 1 st ananas
    3. 120 g rucola
    4. 15 st sockerärtor
    5. 2 dl edamamebönor
    6. 1 kruka färsk mynta
    7. saltade mandlar
  1. Dressing:

    1. 2 dl fet kokosmjölk, Santa Maria eko
    2. 2–3 msk färskpressad limejuice
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 packad msk riven ingefära
    5. 2 tsk kokossocker eller flytande honung
    6. havssalt

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och finjustera med lime, ingefära och sötma efter smak och tycke. Ställ bort den kallt.

    2. 2.

      Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär därefter i centimetertjocka bitar i valfri storlek och stek eller grilla dem så att de får lite färg och känns lätt mjuka.

    3. 3.

      Arrangera salladen med resterande ingredienser i en skål eller på fat, lägg till ananas och quinoa och toppa med mandel. Servera med den kalla dressingen.

Fler recept på:
Bönor, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?