Amerikanska chokladmuffins

Amerikanska chokladmuffins

Av: / Foto: https://c1.staticflickr.com/1/407/327376
12 st
Annons

Ingredienser

    1. 125 g Smör/Margarin
    2. 2,5 dl Mjölk (gärna standardmjölk)
    3. 3 dl Socker
    4. 1 dl Kakao
    5. 2 st Ägg
    6. 3,5 dl Vetemjöl
    7. 3 tsk Bakpulver
    8. 2 msk Vaniljsocker
    9. 2 krm Salt
    10. 12 st Stora, fasta pappermuffinsformar (Lägg i muffinsplåt)
    11. 50-100 g Blockchoklad (Eventuellt)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Lägg fram smöret så att det blir i rumstemperatur.

    3. 3.

      Koka upp mjölk, 1,5 dl socker och kakao. (Vispa i botten hela tiden så att inte mjölken bränns fast i kastrullen)

    4. 4.

      Låt blandningen svalna.

    5. 5.

      Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en liten skål.

    6. 6.

      Vispa smöret och 1,5 dl socker med elvisp tills blandningen blivit jämn och slät.

    7. 7.

      Knäck i de 2 äggen och fortsätt vispa

    8. 8.

      Häll pulverblandningen i äggsmeten.

    9. 9.

      Häll i den varma chokladmjölken i äggblandningen. Fortsätt vispa tills du fått en slät muffinssmet.

    10. 10.

      Lägg i pappersformerna i muffinsplåten.

    11. 11.

      Fyll formarna till 3/4. Tips: Lägg en stor bakplåt längst ner under muffinsformsplåten i ugnen.

    12. 12.

      Grädda muffinsarna näst längst ner i ugnen på ca 200 graders ugnsvärme (EJ varmluft) i 10 min

    13. 13.

      Ta ut dem och lägg chokladen överst. In i ugnen i 13-20 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?