Amerikansk cookiecake

Amerikansk cookiecake

Av:
75 min
12 bitar
Makalöst god kaka som gräddas i en stekpanna i ugnen. Hasselnötterna kan bytas ut mot sötmandel eller uteslutas helt om man vill. Från Lindas bakblogg. https://www.lindasbakskola.se/2014/04/04/amerikansk-cookiecake/
Annons

Ingredienser

    1. 175 g smör
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 1,5 dl farinsocker
    4. 1 st ägg
    5. 1,5 tsk bikarbonat
    6. 2 tsk vaniljsocker
    7. 2 krm salt
    8. 1 dl havregryn
    9. 3,75 dl vetemjöl
    10. 150 g mörk choklad, hackad
    11. 3 msk hasselbötter, hackade
    12. kokos/ströbröd till formen

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och nötterna grovt (hälften av nötterna ska läggas i smeten och hälften ovanpå kakan).

    2. 2.

      Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg. Blanda ner chokladen.

    3. 3.

      Tryck ut smeten i en smord och bröad (kokos eller ströbröd) stekpanna, 22–24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek. Strö över nötterna.

    4. 4.

      Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?