Amarettoglass

Amarettoglass

Av: / Foto: Papa
1 kg
ikoketmedpapa.wordpress.com
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl Grädde
    2. 1 Burk Kondenserad mjölk
    3. 2 msk Vaniljsocker
    4. 3-4 st Digestivekex
    5. Körsbärssylt

Gör så här

    1. 1.

      Häll i grädde, kondenserad mjölk, vaniljsocker samt Amaretto i en skål och vispa. Det skall bli ett fast skum som bildar mjuka toppar när man lyfter vispen, topparna skall mjukt landa ner igen.

    2. 2.

      Krossa digestivekexen grovt och vänd försiktigt ner dem i grädden. (vill man kan man stänka kexen med lite Amaretto så de ger en lite extra smak).Ställ i frysen i 45 min.

    3. 3.

      Ta fram glassen efter 45 min (skall vara lite halv seg) ta en matsked med körsbärssylt lägg på glassen och för skeden i zig-zag mönster längs formen. Gör detta vid flera ställen. Gegga dock inte för mycket, det skall bara vara några stråk av sylt i glassen. Toppa med krossad digestive kex.

    4. 4.

      Ställ i frysen 4-5 timmar - klart att äta.

    5. 5.

      Variationer Byt ut Amaretto mot Rom och russin med choklad. Välj valfri sylt. Använd Nutella att dra stråk i vanilj eller jordgubbar. Krossade nötter om man gillar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?