Älskade traditioners frasvåfflor

Älskade traditioners frasvåfflor

Av:
40 min
10 st
”Det här är receptet som vi använder till våra vanliga våfflor. Hemligheten är bubbelvatten från vår Soda streamer och brynt smör. Bubbelvattnet hjälper till med jäseffekten. Sen ska det vara smör med salt i!”
Annons

Ingredienser

  1. Smeten

    1. 4,5 dl vetemjöl
    2. 1 bakpulver
    3. 3 dl mjölk
    4. 1 dl vispgrädde
    5. 1 dl bubbelvatten
    6. 100 g smör
    7. 1 krm salt
    8. Ev. 1 msk socker (vid söta våfflor)

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret till lätt brynt och låt det svalna.

    2. 2.

      Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt bakpulver och salt. Även sockret om du gör desservåfflor. Rör om.

    3. 3.

      Ha i mjölk och grädde. Rör om, ej för länge då aktiveras gluten och våfflorna kan bli degiga, vi vill ha dem frasiga.

    4. 4.

      Tillsätt smöret. Rör om tills smöret är inarbetat i smeten.

    5. 5.

      Ha i bubbelvatten och rör om tills smeten är jämn. Värm upp våffeljärnet ordentligt. Ju hetare järn desto bättre våfflor.

    6. 6.

      Ha i smeten och låt gräddas tills de fått ordentligt med färg.

    7. 7.

      Lägg upp på ett galler så behåller de frasigheten.

    8. 8.

      Servera som matvåffla eller dessertvåffla. Skagen är en storfavorit!!

Är innehållet i detta recept olämpligt?