Älgpizza för finsmakare

Älgpizza för finsmakare

8 Portioner
Pizza
Annons

Ingredienser

  1. Pizzabotten

    1. 25 g Jäst
    2. 2.5 dl Vatten
    3. 2 msk olja
    4. 0.5 tsk Salt
    5. 7 dl vetemjöl - eller en förpackning färdig pizzamix
  2. Fyllning

    1. 400 g köttfärs av älg
    2. 1 st gul lök - finhackad
    3. Smör
    4. salt och vitpeppar
    5. 1 burk tomatsås
    6. 100 g fetaost
    7. svarta oliver
    8. 8 dl riven ost
    9. basilika - färsk

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt och slutligen vetemjölet. Arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt i 1/2–1 timme.

    2. 2.

      Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 2 jämnstora bitar och kavla ut till ca 20–25 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar täckta med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Bryn köttfärs och lök i smör i en stekpanna. Krydda. Bred ut den färdiga tomatsåsen jämt över pizzabottnarna. Fördela köttfärsen över pizzan, smula över fetaosten och lägg på svarta oliver efter smak. Strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 225–250 grader, 10 till 12 minuter. Garnera med färsk basilika innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?