Älgkött i lergryta

Älgkött i lergryta

Av:
150 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1½ kg älgkött, gärna med ben eller grytbit
    2. 4½ dl rödvin
    3. 3 dl vatten
    4. 1 st gul lök
    5. 1 st buljongtärning
    6. 1-2 st morötter
    7. 1 burk krossade tomater
    8. 1-2 st lagerblad
    9. 1 tsk soja
    10. 4 st vitlöksklyftor
    11. 8-10 st champinjoner
    12. timjan, salt, peppar och cayennepeppar
    13. 2-3 dl grädde

Gör så här

    1. 1.

      Lägg först av allt lergrytan i blöt minst 30 minuter.

    2. 2.

      Lägg alla ingredienser i lergrytan och sätt in grytan i kall ugn. Tillagas i ugnsvärme 175-200 grader i 2 timmar.

    3. 3.

      Tag ut grytan när köttet är mört och skär i bitar, skivor. Sila såsen och tillsätt grädde. Skiva champinjonerna och lägg ned dem och köttet i såsen. Servera med potatisgratäng och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?