Älginnanlår med blandsvamp

Älginnanlår med blandsvamp

Av:
3,5 tim för 1,1 kg kött.
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Älginnanlår
    2. 4 st Enbär
    3. 5 st Svartpepparkorn
    4. 1 st Stjärnanis
    5. 1 msk Hackad rosmarin
    6. 1 pkt Tärnat bacn
    7. 1 st Gul lök
    8. 3 st Vitlöksklyftor
    9. 400 g Blandad svamp
    10. 1 dl Rapsolja
    11. ½ dl Balsamvinäger
    12. Smör
    13. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100 grader. Blanda enbär, peppar och stjärnanis och krossa dem till ett fint pulver i en mortel. Tillsätt rosmarinen i kryddpulvret. Krydda köttet med pulvter. Svep in köttet i aluminiumfolie.

    2. 2.

      Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen tillsammans med lök och vitlök i smör. Blanda svmpröran med baconet.

    3. 3.

      Blanda rapsolja, balsamvinäger, ½ tsk salt och ½ krm peppar till vinägretten.

    4. 4.

      Tillaga köttet i ugnen till en innertemperatur av 58 grader. Ta ut köttet ochlåt det vila i 10 minuter.

    5. 5.

      Skär köttet i tunna skivor. Pensla skivorna med vinägrett. Lägg på fat/tallrik, fördela svamp och bacon över. Toppa med sallad. ringla lite vinägrett runt köttet pch peppra efter smak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?