Älgfärsbiffar med västerbottenost

Älgfärsbiffar med västerbottenost

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g älgfärs
    2. 4 dl västerbottenost
    3. 1 msk kalvfond
    4. 1 tsk salt
    5. 1 krm svartpeppar, grov
    6. 2 msk potatismjöl
    7. 1 st ägg
    8. 1 dl vichyvatten
    9. smör till stekning
    10. 350 g trattkantareller
    11. 1,5 dl matlagningsgrädde
  1. Serveras med:

    1. haricots vertes
    2. lingonsylt
    3. potatis

Gör så här

    1. 1.

      Rör samman älgfärsen med 1 dl av osten och 1/2 msk av fonden samt salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten.

    2. 2.

      Forma till fyra större eller åtta mindre biffar och bryn dem i smör. Stek svampen så att den får lite färg.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    4. 4.

      Bred ut svampen i botten på en smord ugnsfast form. Lägg biffarna ovanpå och strö över resten av osten. Blanda 1/2 msk fond med matlagningsgrädden och häll i formen.

    5. 5.

      Gratinera i ugnen i 10–15 minuter.

    6. 6.

      Servera biffarna med kokt eller pressad potatis, gärna mandelpotatis. Haricots verts och lingonsylt är gott till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?