Alains klassiska Crème Brulée

Alains klassiska Crème Brulée

Av: / Foto: Per Magnus Persson
120 min
4 personer
Recept på en klassisk dessert.
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 6 st äggulor
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 st vaniljstång, delad och urskrapad
    4. 6 dl vispgrädde
  1. Servering

    1. 2 msk råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vaniljstången och vänd ner grädden. Låt smeten vila i kylen minst två timmar och rör sedan igen så att vaniljen blandas i ordentligt. Sätt ugnen på 100 grader. Fördela smeten i portionsskålar och ställd dem på en plåt. Grädda i ugnen cirka 90 minuter tills de stelnat. Låt dem svalna innan de sedan får vila i kylen, gärna över natten.

    2. 2.

      Före serveringen, strö ett tunt lager råsocker över varje form och bränn av på maxvärme under grillen i ugnen i någon minut, eller använd en gasbrännare för köksbruk. Servera med färska bär.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?