Ajvar

Ajvar

Av: / Foto: Diana Dontsova
50 min
3 dl
Att göra egen ajvar är enkelt men ack så gott!
Annons

Ingredienser

    1. 2 kg röda paprikor (ca 8 st)
    2. 1/2 dl raps- eller solrosolja
    3. 1 msk strösocker
    4. 1 tsk rödvinsvinäger
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skölj paprikorna och lägg dem på en ugnsplåt. Ställ in högt upp i 250° varm ugn och rosta tills skalen är svarta. Ta ut och låt paprikorna svalna i en stor skål med plast över.

    2. 2.

      Skala och ta bort skaft och frön. Skär paprikorna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Låt koka upp och sedan puttra under omrörning i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka på svag värme i ca 40 min. Rör om då och då. Häll upp i en glasburk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?