Äggröra med salsa

Äggröra med salsa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
En smakrik äggröra!
Fler recept på:
Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 8 st ägg
    2. 1 dl grädde
    3. 2 krm salt
    4. 3 msk smör
    5. 150 g riven parmesanost eller annan smakrik ost
  1. Salsa

    1. 3 st clementiner
    2. 4 st tomater
    3. 1/2 st rödlök
    4. 2 st paprikor
    5. 3 msk olja
    6. 2 msk vinäger
    7. salt, peppar
  2. Servering

    1. 2 st färska fikon
    2. ev färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Skala clementinerna. Skär clementinklyftor, tomater, rödlök och paprika i småbitar. Blanda. Häll över olja och vinäger. Strö över salt och peppar.

    2. 2.

      Blanda ägg, grädde och salt. Smält smöret i en teflonpanna eller kastrull och häll ner äggblandningen. Sänk värmen till lägsta värmen och rör med träsked medan äggen stelnar till en krämig massa.

    3. 3.

      Lägg upp äggröran och riv parmesanost över. Servera med salsan och färska fikon. Garnera ev med färsk timjan.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och matgrädde.
Fler recept på:
Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?