Äggröra med  limemarinerade räkor

Äggröra med limemarinerade räkor

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
8 personer
Recept på äggröra som passar perfekt till påsk.
Annons

Ingredienser

    1. 8 st personer
    2. 10 st ägg
    3. 1 1/2 dl mjölk
    4. salt och nymalen svartpeppar
    5. 1 1/2 msk olivolja
    6. 1 1/2 msk smör
  1. Marinerade räkor

    1. 24 st skalade räkor
    2. nypressad saft av 1/2 limefrukt
    3. rivet skal av 1 limefrukt
  2. Garnering

    1. 1/2 förpackning krasse

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop äggen och mjölken, salta och peppra.

    2. 2.

      Hetta upp matfettet i en kastrull på medelstark värme, häll i äggblandningen. Rör sakta i åttor på grytans botten hela tiden till dess att du har en krämig röra.

    3. 3.

      Ta av äggröran en stund innan den är helt klar och fortsätt röra utanför plattan så stelnar äggröran.

    4. 4.

      Fördela i åtta små skålar eller glas.

    5. 5.

      Blanda räkor, limesaft och skal samt klippt krasse. Toppa äggröran med blandningen och klipp lite krasse till på toppen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?