Äggröra-i-mugg

Äggröra-i-mugg

Av:
3 min
1 port
Servera gärna äggröran med finhackad gräslök, tonfisk av god kvalitet och strimlad paprika och njut av en näringsrik och god snabbfrukost/mellanmål.
Annons

Ingredienser

    1. 2 ägg
    2. 2 msk kokosgrädde
    3. salt
    4. peppar
    5. 1 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Smörj en rejäl kopp eller mugg med mjukt smör. Vispa i ägg och vispgrädde. Äggröran sväller betydligt under tillagningen. Fyll muggen till max två tredjedelar.

    2. 2.

      Tillsätt en nypa salt och lite nymald svartpeppar eller cayenne.

    3. 3.

      Mikra på högsta effekt 1–2 minuter (ca 700 watt). Rör om och mikra ytterligare 60 sekunder eller mer. Tänk på att äggen efterkokar så mikra inte för länge.

    4. 4.

      Ta ut och rör i en klick smör. Låt svalna en stund så du inte bränner dig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?