Ägghalvor med räkpyramid

Ägghalvor med räkpyramid

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
25 min
6 portioner
Pepparrot ger fin smakbrytning åt ägghalvorna med räkor.
Fler recept på:
Jul, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 4 st stora, kokta ägg
    2. 500 g räkor med skal
    3. 75–100 g naturell färskost
    4. 1–2 msk finriven pepparrot på tub
    5. 1–2 st nypor socker
    6. 2–3 msk finhackad purjolök
  1. Garnering

    1. dillkvistar

Gör så här

    1. 1.

      Skala äggen och dela i halvor. Skär av liten bit på den kupade sidan om det behövs så att de står stadigt. Lägg dem på ett serveringsfat.

    2. 2.

      Skala räkorna. Blanda färskosten med pepparrot. Tillsätt socker (gör smaken rundare).

    3. 3.

      Lägg en klick pepparrotsröra på varje ägg. Lägg räkor runtom och fyll på så mycket det går upp till en pyramid. Strö över fint skuren purjolök. Garnera med dill

Fler recept på:
Jul, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?