Ägghalvor med räkor och rom

Ägghalvor med räkor och rom

Av: / Foto: Emeli Säfström
30 min
4
Ägghalvor med inslag av havet. Passar perfekt till silllunchen eller julbordet!
Annons

Ingredienser

    1. 4 st Ägg
    2. 8 Tsk Majonäs
    3. 8 St Räkor med skal
    4. 0,5 Burk Rom
    5. Färsk dill

Gör så här

    1. 1.

      Lägg äggen i en kastrull och koka till äggen är hårdkokta.

    2. 2.

      Låt äggen ligga i kallt vattenbad i ett par minuter.

    3. 3.

      Skala äggen och dela dem på mitten från toppen till botten så att halvorna får en oval form.

    4. 4.

      Lägg halvorna på ett serveringsfat och lägg en en tsk Majonäs på varje äggula.

    5. 5.

      Skala räkorna och lägg en räka på varje klick Majonäs.

    6. 6.

      Lägg en liten klick med Rom bredvid varje räka och garnera äggen med dillen.

    7. 7.

      Servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?