Ägghalvor

Ägghalvor

Av: / Foto: Roland Persson
20 min
12 stycken
Klassiskt på påskbordet
Fler recept på:
Jul, Dill, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 6 kokta ägg, i halvor med valfri topping eller fyllning (se recept nedan)
  1. Räkor och majonnäs:

    1. 12 räkor
    2. 1/2 dl majonnäs
  2. Löjrom:

    1. ca 1/2 dl crème fraiche
    2. 50 g löjrom
    3. 1/2 dl finhackad rödlök
  3. Kallrökt lax:

    1. 120 g skivad kallrökt lax,
    2. 1/2 dl crème fraiche
    3. dill
  4. Parmesan- och prosciuttochips:

    1. ca 200 g prosciutto
    2. 2 msk majonnäs
    3. 2 msk crème fraiche
    4. 1 dl parmesan (finriven)
    5. salt och peppar
  5. Deviled eggs:

    1. 4 msk majonnäs
    2. 1 msk crème fraiche
    3. 1 tsk vitvinsvinäger
    4. 1 tsk dijonsenap
    5. 1-2 ev 1–2 droppar worcestershiresås
    6. paprikapulver till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 225°. Lägg ut prosciutton på folie eller bakplåtspapper och grilla dem i ugnen i cirka 5 minuter, eller tills de börjar bli knaperstekta. Håll uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna och bryt i bitar.

    2. 2.

      Parmesan- och prosciuttochips: Ta upp äggulorna med en sked och blanda med majonnäs, crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Spritsa fyllningen i hålet efter gulan och tryck ner ett litet prosciuttochips.

    3. 3.

      Deviled eggs: Ta upp äggulorna med en sked och blanda med övriga ingredienser. Spritsa fyllningen i hålet efter gulan och toppa med paprikapulver.

Fler recept på:
Jul, Dill, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?