Äggfria maränger

Äggfria maränger

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
15 dubbla maränger
Små smarriga äggfria och glutenfria maränger.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. 3/4 dl kikärtsspad, t ex Zeta Kikärtor, 190 g
    2. 1/3 krm vinsyra
    3. 1 dl strösocker
  1. Fyllning

    1. 1 dl lemon curd

Gör så här

    1. 1.

      Vispa kikärtsspad och vinsyra tills det blir toppar. Tillsätt därefter sockret matskedsvis, vispa hela tiden till en blank smet.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 90 grader. Spritsa ut toppar på plåt med bakplåtspapper, grädda i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ett par timmar.

    3. 3.

      Lägg samman två och två med en klick lemon curd emellan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?