Äggfri kardemummaglass

Äggfri kardemummaglass

Av:
40 min
En krämig, äggfri gräddglass med smak av kardemumma. Enkel att göra med lite planering, och sockerinnehållet är lågt. Gör glassen minst 3 timmar innan servering för bästa resultat, då smet måste kylas och glass frysas.
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Mjölk
    2. 1,5 msk Majsstärkelse
    3. 0,5 dl Strösocker
    4. 1,5 msk Rapsolja
    5. 1 tsk Stött kardemumma
    6. 2 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ner majsstärkelsen i mjölkenn och koka upp blandningen tills den tjocknar.

    2. 2.

      Rör ner olja och socker och stöt sedan kardemummakärnorna i kapslarna. Färdigmald kardemumma fungerar också, men den brukar ha en tråkigare smak.

    3. 3.

      Rör ner kardemumman och låt smeten svalna och ställ sedan kallt.

    4. 4.

      Vispa grädden fluffig, men inte hård och rör ner i den kalla glassmeten.

    5. 5.

      Kör den kalla glassmeten i glassmaskin tills den är färdig och servera direkt som en mjukare glass eller frys i minst en timme för en hårdare glass.

    6. 6.

      Ta fram 10 minuter innan servering för bästa resultat! Glassen passar utmärkt till rabarberdesserter eller som en klick i kaffet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?