Äggakaka med bacon och äpple

Äggakaka med bacon och äpple

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 200 g bacon
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 8 dl mellanmjölk
    4. 8 st ägg
    5. 1 tsk bakpulver
    6. salt
    7. 2 st äpplen i ringar
    8. 1 msk smör
    9. lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att steka baconet. Vispa ihop vetemjöl och 2 dl mjölk. Tillsätt resten av mjölken, ägg, bakpulver och salt. Vispa till en slät smet.

    2. 2.

      Häll hälften av smeten i stekpannan (fettet från baconet ska vara kvar). Stek äggakakan på ganska låg värme.

    3. 3.

      Stick i smeten med en gaffel tills smeten stannat helt och hållet. Vänd kakan med hjälp av ett lock och stek äggakakan på andra sidan. Stek resten av smeten på samma sätt.

    4. 4.

      Stek under tiden äppelringarna mjuka i smör.

    5. 5.

      Servera äggakakan med bacon, äpple och lingonsylt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?