AfterEightkaka

AfterEightkaka

Av:
1 kaka
Annons

Ingredienser

  1. Chokladkakan

    1. 200g Saltat smör
    2. 100g Mörk choklad
    3. 100g Aftereight choklad
    4. 4 Ägg
    5. 2dl Strösocker
    6. 1 tsk Vaniljsocker
    7. 2 1/4 dl Vetemjöl
    8. 2 msk Kakao
    9. 1 tsk Bakpulver
  2. Glasyr

    1. 50g Saltat smör
    2. 1/2 dl Vispgrädde
    3. 100g Aftereight choklad
    4. 1/2 tsk Pepparmintsolja
  3. Garnering

    1. 18 st Aftereight c
    2. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smör, choklad och aftereight i kastrull. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med chokladsmöret.

    2. 2.

      Klä bottnen på en form med löstagbar kant (24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20 minuter (kakan är ganska lös när man tar ut den). Låt kakan vara kvar i formen tills den har svalnat.

    3. 3.

      Smält smör, grädde och aftereight. Smaksätt med pepparmintsolja/arom, häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.

    4. 4.

      Lossa kakan från formen och garnera med aftereight plattor och sikta över florsocker. Servera med vispgrädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?