AfterEight godis

AfterEight godis

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 8 st After Eight
    2. 150 g honung
    3. 100 g hasselnötter
    4. 150 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna tills du märker att skalen börjar lossna. De får inte bli svarta, så håll ett öga på dem och skaka stekpannan då och då.

    2. 2.

      Ta stekpannan från värmen när skalet på hasselnötterna verkar lossna.

    3. 3.

      Gnid bort så mycket av skalet som möjligt medan hasselnötterna fortfarande är varma.

    4. 4.

      Fördela de skalade hasselnötterna i en fyrkantig form eller plastlåda klädd med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    5. 5.

      Hacka chokladen och After Eight-bitarna och häll över i en skål som tål värme.

    6. 6.

      Koka upp honungen i en kastrull och häll den varma honungen över chokladen och After Eight-bitarna och rör om tills det är en jämn massa.

    7. 7.

      Häll honung- och chokladmassan över de hackade nötterna i formen.

    8. 8.

      Täck formen och ställ den svalt i cirka 2 timmar tills blandningen har stelnat.

    9. 9.

      Skär ut rutor i 6x6 rader eller önskad storlek. Förvara i kylskåpet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?