Afrikansk köttlåda med smak av citrus

Afrikansk köttlåda med smak av citrus

Av:
30 min
4 portioner
Serveras med fördelen till kanelkryddat ris med russin och en fräsch grönsallad
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Köttfärs
    2. 2 skivor Vitt bröd
    3. 2 st Röd lök
    4. 1 st Vitlöksklyfta
    5. 1 st Röd chilifrukt
    6. 3 msk Kycklingfond
    7. 2 tsk Currypasta
    8. 1,5 msk Vinäger
    9. 1 tsk Farinsocker
    10. 3 msk Mango chutney
    11. 1 msk Mandelspån
    12. 2 st Ägg
    13. 2 dl Mjölk
    14. 0,5 st Apelsin
    15. 1 st Citron

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C

    2. 2.

      Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt färsen och bryn den nästan färdigt. Kärna ur och finstrimla chilin och lägg den i färsen.

    3. 3.

      Blöt upp brödet i 1 dl mjölk, krama ur och tillsätt tillsammans med fond, currypasta, vinäger , socker och chutney. Krama ur och häll över saften av citron. Låt fräsa någon minut

    4. 4.

      Lägg köttblandningen i en form och stick ner några halverade skivor apelsin och citron i färsen

    5. 5.

      Vispa ihop ägg och 1 dl mjölk och häll över färsen. Häll på mandelspån

    6. 6.

      Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills äggsmeten stelnat

Är innehållet i detta recept olämpligt?