Afrikansk köttgryta

Afrikansk köttgryta

Av:
120 min
4 portioner
Serveras bäst med ugnsrostade rotfrukter
Annons

Ingredienser

    1. 750 g Nötkött
    2. 200 g Champinjoner
    3. 1 st Gul lök
    4. 0,5 msk Kanel
    5. 0,5 msk Ingefära
    6. 0,5 tsk Kryddnejlika
    7. 0,5 tsk Svartpeppar
    8. 3 st Lagerblad
    9. 2,5 dl Rött vin
    10. 0,5 dl Kalvfond
    11. 0,25 dl Soja
    12. 2,5 dl Vispgrädde
    13. 0,5 st Zest från en apelsin
    14. 2 msk Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Tag ut köttet ur kylen 1 timme innan det ska tillagas

    2. 2.

      Hacka löken

    3. 3.

      Bryn lök och köttet tills löken är mjuk och köttet har fått lite färg.

    4. 4.

      Lägg över lök och kött i en stor gryta

    5. 5.

      Tillsätt kryddorna och rör om

    6. 6.

      Tillsätt rött vin, kalvfond och soja. Koka upp och låt puttra i 1-1,5 timmar

    7. 7.

      När köttet känns mört tillsätt champinjoner och zestet från en halv apelsin och grädde. Låt koka några minuter. Tillsätt sedan mjöl via en sil och vispa runt så det inte blir några mjölklumpar. Låt koka upp, servera sedan med tillbehör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?