Fördeg: Blanda samtliga ingredienser. Låt jäsa 3 timmar i rumstemperatur, alternativt 12–24 timmar vid 4–8° (kylskåp).
Deg: Blanda alla ingredienser i degblandare (eller i bunke med elvisp och degkrok) till en deg i cirka 15–20 minuter; degen ska vara blank och elastisk. Lägg degen i en lätt oljad låda med lock. Låt jäsa i kylskåp minst 1 timme.
Fyllning: Blanda samtliga ingredienser till en smidig massa.
Kavla ut degen till en rektangel, cirka 8 mm tjock. Bred fyllningen på halva degen och vik över den andra halvan. Skär sedan cirka 1–2 cm breda remsor, som du tvinnar och sedan rullar ihop från varsin ända mot mitten så att du får en lussekattsliknande bulle. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under duk i cirka 1–2 timmar, till nästan dubbel storlek.
Värm ugnen till 230°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker blandat med flagad mandel. Grädda i cirka 13–15 minuter.