Ädelostskorpor

Ädelostskorpor

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
150 min
35 skorpor
Recept på riktigt goda ädelostskorpor.
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 dl mjölk
    2. 3 1/2 dl vetemjöl
    3. 50 g smör
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 1/2 tsk bikarbonat
    6. 1 tsk salt
    7. 120 g riven ädelost

Gör så här

    1. 1.

      Blanda allt utom ädelosten och arbeta degen tills den blivit elastisk. Riv ädelosten och tillsätt den, blanda försiktigt.

    2. 2.

      Lägg degen på bakbordet och låt den vila under plast några minuter. Dela den sedan i två bitar, forma till längder och skär i ca 10 bitar vardera. Rulla varje bit till en boll och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 15 minuter.

    3. 3.

      Ta ut bullarna, sänk värmen till 100 grader och låt bullarna svalna en stund. Dela dem sedan med en gaffel på mitten och lägg tillbaka dem på plåtar. Rosta i ugnen minst 2 timmar eller tills skorporna är helt torra.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?