Ädelostsallad med äpple och fänkål

Ädelostsallad med äpple och fänkål

Av: / Foto: Helene Köhler
30 min
4 Personer
Riktigt smakrik året-runt-sallad, med sälta från osten, sötma från granatäpplena, syra från citrondressingen samt beska från salladen. Valnötter och äpple ger fin crunch.
Annons

Ingredienser

  1. Sallad

    1. 1 st Romansallad
    2. 2 st Äpplen
    3. 200 g St Agur (ädelost)
    4. 2 nävar Valnötter
    5. 1 st Fänkål
    6. 70 g BladSpenat
    7. 1 st Purjolök (liten)
    8. 1 st Granatäpple (litet)
  2. Dressing

    1. 1 dl Olivolja
    2. 1 st Citron (saften)
    3. 1,5 tsk Dijonsenap
    4. 1 msk Honung
    5. 2 krm Salt
    6. 0,5 krm Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj all sallad samt äpple och fänkål. Dela purjolöken på längden och hacka i tunna skivor. Skölj.

    2. 2.

      Hacka romansalladen och blanda med bladspenaten och purjolöken. Tärna äpplena och skiva upp fänkålen i liknande storlek. Blanda med salladen.

    3. 3.

      Hacka upp valnötterna och pilla ut granatäpplekärnorna. Toppa ovanpå salladen. Smula även över osten.

    4. 4.

      Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av. När du är nöjd med smakbalansen, ringla över salladen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?