Ädelostpajer med päron och valnötter

Ädelostpajer med päron och valnötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
12 pajer
Går bra att både förbereda och att frysa om det blir över.
Fler recept på:
Paj, Valnötter, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 st kyld smördeg
    2. 1 st ägg, till pensling
  1. Fyllning

    1. 2 st ägg
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 140 g riven Kvibille gräddädel
    4. 1/2 dl riven lagrad ost
    5. 2 -3 msk tärnade päronbitar
    6. 1/2 st gul lök
    7. 2 msk hackade valnötter
    8. 1 msk olja
    9. salt, svartpeppar
  2. Garnering

    1. valnötter
    2. persilja
    3. ev. päronklyftor
    4. lite skivad ädelost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Sporra eller skär ut 12 kvadrater, ca 8x8 cm, ur smördegen. Lägg dem i dubbla pappersformar ställ ner dem i aluminiumformar eller muffinsbleck.

    3. 3.

      Riv ädelost och ost. Blanda ost, grädde och ägg.

    4. 4.

      Hacka valnötterna. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan, utan att den tar färg. Salta och peppra. Vänd ner päronbitar, lök och nötter i äggsmeten.

    5. 5.

      Pensla formarna med ett uppvispat ägg. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter, tills de fått fin färg. Känn gärna efter med sticka att de är klara.

    6. 6.

      Garnera pajerna med en bit skivad ädelost, tunna päronklyftor, valnötter och lite persilja.

Fler recept på:
Paj, Valnötter, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?