Ädelostpaj med bacon

Ädelostpaj med bacon

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
6 port
Riktig goding som även kan serveras i små rutor till drinken.
Fler recept på:
Picknickmat, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. Ugn 225°
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 125 g smör
    4. 2 msk iskallt vatten
  2. Fyllning

    1. 150 g tärnat bacon
    2. 200 g ädelost
    3. 3 st ägg
    4. 2 dl matlagningsgrädde
  3. Garnering

    1. 2 färska fikon
    2. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant, avlång ca 35x11 cm eller rund, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.

    2. 2.

      Fyllning: Stek baconet på medelvärme i torr stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Mixa eller mosa osten, blanda med ägg och grädde. Salta och peppra lite men tänk på att osten är salt. Fördela blandningen i formen, strö över bacon och grädda mitt i ugnen 20–25 min. Garnera med fikonklyftor och kryddgrönt.

Tips från kocken

Se till att den är riktigt kall när du skär, då blir bitarna finast!
Fler recept på:
Picknickmat, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?