Ädelostfylld kycklingfilé

Ädelostfylld kycklingfilé

Av: / Foto: Ulf Svensson
60 min
4 port
Fyll kycklingfiléerna med ädelost, persilja och soltorkade tomater. Servera med en ljuvlig sås!
Fler recept på:
Nötter, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 125 g ädelost
    3. 1 knippe bladpersilja
    4. 4 st soltorkade tomater
    5. 2 msk smör
    6. salt, peppar
  1. Ugnsstekt potatis

    1. 700 g färskpotatis
    2. 3 msk olja
    3. salt, peppar
    4. 200 g små kvisttomater
    5. 40 g babyspenat
  2. Sås

    1. 2 dl sky+vatten
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 3 msk konc kalvfond
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 2 msk soja
    6. salt, peppar
  3. Servering

    1. sockerärter
    2. salladslök
    3. pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Gör en ficka i varje kycklingfilé och fyll dem med ädelost, persilja och strimlad soltorkad tomat. Fäst med tandpetare.

    2. 2.

      Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra runtom. Häll i lite vatten och låt dem sjuda under lock ca 20 min så de blir genomstekta. De är klara vid 70° innertemperatur.

    3. 3.

      Ugnsstekt potatis: Tvätta potatisen och dela dem om de är stora. Lägg potatisen på en liten plåt. Droppa över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 40 min eller tills potatisen har fått fin färg.

    4. 4.

      Lägg ner tomaterna på sin kvist bland potatisen mot slutet av stekningen. Skölj spenaten. Tag ut potatisen och blanda i spenatbladen.

    5. 5.

      Sås: Tag upp kycklingen ur skyn. Sila stekskyn. Mät upp och späd med vatten till 2 dl. Blanda crème fraiche, fond, mjöl och soja. Koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Häll i skyn och blanda. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera kycklingen med såsen, potatisen, de varma tomaterna samt kokta sockerärter, salladslök och pinjenötter.

Fler recept på:
Nötter, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?