Ädelostbiffar med svampsås

Ädelostbiffar med svampsås

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
4 personer
Krämig ädelost ger våra läckra färsbiffar fin smak. Svampsås och knaprigt rostad potatis är gott att servera till.
Fler recept på:
Biffar, Svamp, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl mjölk
    2. 2 msk ströbröd
    3. 500 g köttfärs
    4. 1 ägg
    5. 100 g riven ädelost
    6. salt, svartpeppar
    7. smör till stekning
  1. Sås

    1. 200 g skogschampinjoner
    2. 2 msk smör
    3. 2 msk vetemjöl
    4. 2 dl mjölk
    5. 2 dl vatten
    6. 3 msk kalvfond
    7. 2 msk fransk senap
    8. lite soja
  2. Servering

    1. rostad potatis
    2. morötter
  3. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt bland­ningen vila 5 minuter.

    2. 2.

      Blanda ner färs, ägg och ädelost. Krydda och forma till biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 minuter på varje sida.

    3. 3.

      Sås: Skiva svampen. Hetta upp smöret i en kastrull. Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten, fond och senap. Tillsätt lite soja. Låt koka ca 5 minuter. Red ev såsen med lite Maizena utrört i vatten.

    4. 4.

      Lägg biffarna på ett uppläggningsfat med rostad potatis på ena sidan. Garnera med kryddgrönt vid serveringen.

Fler recept på:
Biffar, Svamp, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?