Ädelost- & broccolipaj

Ädelost- & broccolipaj

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Fantastisk ädelost-& broccolipaj!
Fler recept på:
Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 st kyld pajdeg/mördeg (230 g)
  1. Fyllning

    1. 2 st broccolistånd
    2. 2 st röda paprikor
    3. 2½ dl mellangrädde
    4. 3 st ägg
    5. 140 g ädelost
    6. 1½ dl riven ost
  2. Garnering

    1. paprika
    2. broccoli
  3. Dadelkräm

    1. 10 st urkärnade dadlar
    2. ½ liten chili
    3. 1½ dl kesella

Gör så här

    1. 1.

      Klä en pajform med pajdegen. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

    2. 2.

      Fyllning: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Vispa samman grädde och ägg. Smula i ädelost och tillsätt den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Fördela broccoli och paprika i fyllningen. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min.

    3. 3.

      Dadelkräm: Hacka dadlar och chili och mixa med kesellan till en slät kräm. Smaka av med salt.

Tips från kocken

En klick av den söta dadelkrämen gör underverk när den möter ädelostens sälta!
Fler recept på:
Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?