5:2 Rödlökspaj med ansjovis och kapris

5:2 Rödlökspaj med ansjovis och kapris

Av:
75 min
5:2 - 220kcal/port
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 1 dl Grahamsmjöl
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 50 g margarin/smör
    4. 1 dl 1% Kesella
    5. 2 msk riktigt kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 4 st ödlökar i cm-tjocka
    2. 1 msk margarin/smör
    3. 1 burk ansjovisfiléer, 80 g
    4. 2 msk kapris
  3. Äggstanning

    1. 3 st ägg
    2. 1/2 dl spad från ansjovisen
    3. 2 dl mellanmjölk
    4. 1 dl riven ost
    5. salt & peppar
  4. Garnering

    1. 1 näve ruccola
    2. kapris

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 °.

    2. 2.

      Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedare. Tryck ut den i en smord pajform, ca 27 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter och förgrädda det sedan i mitten av ugnen i 10 minuter.

    3. 3.

      Stek löken mjuk i omgångar i margarin eller smör. Det är viktigt att skivorna håller ihop. Varva rödlök, ansjovis och kapris i pajskalet. Avsluta med rödlök och överst riven ost. Vispa ihop ägg, ansjovisspad, mjölk, salt och peppar i en bunke och häll det i pajskalet.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera rödlökspajen varm eller ljummen. Garnera med rucola och kapris.

    5. 5.

      Psst! Täck pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Se till så att pajskalet går 1 cm ovanför pajformen, då behåller pajen formen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?