5 goda Ingefärsshots

Kay

5 goda Ingefärsshots

Av:
2 personer
Annons

Ingredienser

 1. Ingefärsshot med citron och honung - Raw food

  1. 400 g ingefära
  2. 2 st citroner
  3. 1 l vatten
  4. 1-3 msk honung
 2. Ingefärsshot med gurkmeja och svartpeppar

  1. 50 g färsk gurkmeja
  2. 400 g ingefära
  3. 2 st citroner
  4. 1 l vatten
  5. 1-3 msk honung
  6. svartpeppar
 3. Ingefärsshot med lime och mynta

  1. 400 g ingefära
  2. 4-5 st lime
  3. 1 kruka mynta
  4. 1-3 msk honung
 4. Ingefärsshot med rödbeta

  1. 200 g färska rödbetor
  2. 400 g ingefära
  3. 2 st citroner
  4. 1 l vatten
  5. 1-3 msk honung
 5. Lenas Ingefärsshot med citron och honung

  1. 375 g färsk ingefära
  2. 2 st citroner
  3. 1 l vatten
  4. 1-3 msk honung

Gör så här

  1. 1.

   Ingefärsshot med citron och honung - Du behöver inte skala ingefäran men tvätta den noga och skär bort det yttersta på ”topparna”, ansa lite och kolla så ingen del ser dålig ut. Skär ingefäran i lite mindre bitar och lägg i mixern. Tillsätt hälften av vattnet 5 dl, och mixa ordentligt. Tillsätt resten av vattnet och kör runt. Låt stå i mixern i ca 1 timme och kör runt 2-3 ggr under tiden, för att säkert få ut alla nyttigheter. Avsluta med en kort mixning och häll sen upp massan i en finmaskig s

  2. 2.

   Ingefärsshot med gurkmeja och svartpeppar Följ receptet för Ingefärsshot – Raw food men tillsätt även 50 gram färsk gurkmeja. Vid servering vrider du över lite svartpeppar innan du dricker shoten. Gurkmeja innehåller curcumin som är en stark antioxidant och bra för bl.a. artros. Svartpeppar innehåller piperin som bidrar till kroppens upptag av curcuminet.

  3. 3.

   Ingefärsshot med lime och mynta Följ receptet för Ingefärsshot – Raw food men tillsätt även 1 kruka mynta och använd lime istället för citron, eller lime och citron. Klipp av all mynta, alltså blad och stjälkar – allt, och lägg i mixern.

  4. 4.

   Ingefärsshot med rödbeta Följ receptet för Ingefärsshot – Raw food men tillsätt även 200 gram färska skalade rödbetor i bitar. Rödbeta ökar din prestationsförmåga, de innehåller nämligen nitrat som gör dig uthålligare genom att minska syreförbrukningen. De ger dig också extra antioxidanter.

  5. 5.

   Lenas Ingefärsshot med citron och honung Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och värm under omrörning till max 60 grader. Passa noga och mät med termometer. Låt dra under lock tills blandningen är max 40 grader. Blanda ner honungen. Låt dra i ytterligare 2-3 timmar. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft).

  6. 6.

   Blanda ner citronsaften när blandningen svalnat till rumstemperatur.

  7. 7.

   Sila av med en finmaskig sil. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta. Ta ca 30 ml till en shot och kickstarta dagen.

  8. 8.

   Shoten håller sig i 2-3 veckor i kylskåp. Satsen ovan räcker till 2 personer i 2 veckor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?