3 olika sorters müsli

3 olika sorters müsli

60 min
3 burkar
Frukosten är dagens viktigaste mål. Med dessa härliga recept på müsli kan du enkelt variera din morgonceremoni.
Fler recept på:
Frukost, Äpple, Nötter
Annons

Ingredienser

  1. Frögranola

    1. 3 dl havregryn
    2. 3 dl dinkelflingor
    3. 1 dl Pumpafrön
    4. 1 dl solrosfrön
    5. 1 dl linfrön
    6. 2 msk sesanfrön
    7. 0.5 dl kokos - hyvlad eller riven
    8. 1 dl hasselnötter
    9. 0.5 dl muscavadosocker
    10. 0.75 dl Honung
    11. 1 dl Vatten
    12. 0.5 dl kokosolja eller rapsolja
  2. Honungsrostad kardemummamüsli

    1. 10 dl grynblandning - korn - vete - råg - havre
    2. 2 dl hasselnötter
    3. 1.5 dl gröna pumpakärnor - rostade
    4. 1.5 dl solroskärnor - rostade
    5. 1 msk kardemumma - stött
    6. 4 msk kokosolja eller rapsolja
    7. 2 dl Vatten
    8. 1 dl Honung
  3. Äppel- och kanelmüsli

    1. 10 dl havregryn
    2. 1.5 dl solrosfrön eller pumpafrön - rostade
    3. 1 dl kokos - riven
    4. 1 dl hasselnötter
    5. 0.5 dl sesamfrön
    6. 2 msk kanel
    7. 0.5 dl Honung
    8. 4 msk rapsolja
    9. 0.75 dl koncentrerad äppeljuice
    10. 1.25 dl Vatten
    11. 1 dl russin
    12. 1.5 st äpplen - torkade småbitar
    13. 2 dl havreflakes

Gör så här

    1. 1.

      Frögranola: Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Värm vatten, honung och olja i en kastrull. Häll det över blandningen i skålen. Blanda försiktigt runt med händerna. Fördela allt på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna. Förvara granolan på burk.

    2. 2.

      Honungsrostad kardemummamüsli: Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp olja, vatten och honung i en kastrull. Droppa det över grynblandningen och blanda runt; krama lite med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Förvara müslin på burk.

    3. 3.

      Äppel- och kanelmüsli: Sätt ugnen på 175°. Blanda gryn, rostade frön, kokos, hasselnötter, sesamfrön och kanel i en bunke. Värm upp äppeljuice, vatten, honung och rapsolja i en kastrull. Häll detta över blandningen. Blanda runt och krama med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Blanda ner äppelbitar, russin och lätt krossade havreflakes. Förvara müslin på burk.

Fler recept på:
Frukost, Äpple, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?