Veckomatsedel: Recept för hela veckan!

Det är lätt hänt att man fastnar i gamla matrutiner när fantasin och inspirationen tryter. Men varför spara nya och goda recept till helgen? Nu finns inga ursäkter, här hittar du 7 härliga recept för hela veckan!

 

 • Måndag: Citron- och pepparpasta med tonfisk.
  Det går snabbt, går att göra i en och samma kastrull och är riktigt gott. Med andra ord precis en rätt du behöver på arbetsveckans första dag.
   
 • Tisdag: Mexikansk gryta med kabanoss och avokado
  Taco Tuesday! Fira med en kryddig tacogryta som du kan äta tillsmmans med tortillas eller ris. En riktig familjefavorit!
   
 • Onsdag: Ört- och mascarponefylld lax
  Onsdag, även känt som lill-lördag så varför inte unna sig något som känns lite extra festligt. Vi föreslår den här goda helstekta laxen som får det att riktigt vattnas i munnen.
   
 • Tordag: Svamppasta med rödbetor
  Hög tid att äta något vegetariskt, låt oss föreslå en enkel och god pasta med svamp och rödbetor. De jordiga smakerna gifter sig perfekt och mättar gott.
   
 • Fredag: Ossobucco med kyckling
  Äntligen fredag! En dag väl värd en festiv måltid. Byt ut kalven mot kyckling och gör en snabbare men minst lika god tolkning av den italienska klassiskern.
   
 • Lördag:  Grillad karré med tsatsiki och Mandelbakelse med lättvispad grädde och jordgubbar
  Passa på att gå ut och grilla! Och inget mår så bra på kolgrillen som karrén. Eftersom det är lördag, varför inte slå till med en efterrätt också. En enkel mandelkaka med färska bär och lättvispad grädde blir pricken över i:et.
   
 • Söndag: Helstekt fläskfilé med senaspglaze
  På söndag serveras söndagssteken – det är sen gammalt. Servera med spetskål och äpplen för en modernare tappning och minskar risken för den där matkoman som annars kan inställa sig.

Nedan hittar du samtliga recept!