Upplev mat som en lokalbo på resan

Ska du ut och resa i sommar, och vill veta mer om platsen eller uppleva kulturen som lokalborna gör? På Airbnb kan du numera även köpa upplevelser anordnade av privatpersoner – vem kan bättre visa dig hur man lagar italiensk pasta än en italiensk kock?

 

Delningsekonomin fortsätter att växa – och att dela med sig av sin expertis är bara ett av de nya sätten privatpersoner kan nå ut i världen. På Airbnb är de flesta värdar kockar, vandrare, restaurangägare eller kunniga lokalbor. Och konceptet fungerar vid lansering erbjöds upplevelsevärdar i 12 städer men nu finns dem runt om i hela världen.

Exempel på matupplevelser du kan köpa dig för runt 500 kronor är;

Lära dig att göra dumplings i Shanghai. I los Angeles kan du prova på att skörda honung i en ”urban biodling”. En restaurangägare i Bangkok tar med dig till en fruktmarknad och sedan lär dig hur man karvar vackra motiv i frukten.  I Barcelona kan du blir guidad genom de bästa tapasrestaurangerna med lokala tips och ölprovning och strax utanför Rom kan du besöka en liten familjeägd vingård där du får prova lokala delikatesser.

Det finns gott om matupplevelser och ett billigt sätt att få prova på landets matkultur istället för att fastna i turistfällor – och vem vet kanske på köpet kanske få en ny bekant?